Uusi Kaivo-albumi on julkaistu!

 Posted by on 18.10.2019
Lok 182019
 
Freija_Kaivo_kansiDIGI

Tiedote 18.10.2019

Freija-yhtyeen uusin albumi Kaivo on julkaistu!

01 Viihdetähti / 02 Marjukka / 03 Tuulia / 04 Toinen nainen / 05 Malesian mysteerikone / 06 Kaivo / 07 Vilhelmin haamu / 08 Laulu balladista 

Uusia balladeja uudella Freija-soundilla!

Tummasävyinen Kaivo on teema- ja projektialbumi. Kaikki sen raidat ovat balladeja, vuosisatoja vanhaan kertovan kansanlaulun perinteeseen nojaavia traagisia lauluja, joissa rakkaus ja kuolema ovat keskeisiä elementtejä. Kaivo-albumin tarinat ovat sijoitettavissa tähän päivään, mutta ne sisältävät ikiaikaisia teemoja, kuten petollinen rakkaus, sortuvat sankarit ja traagiset tapahtumat.

Äänitteen laulut ovat yhtyeen solistin Maija Karhinen-Ilon sepittämiä. Ne syntyivät hänen balladiaiheisen tohtoritutkintonsa viimeiseen konserttiin Sibelius-Akatemiassa vuonna 2015. Yhdessä Freijan muusikoiden kanssa sovitetut ja esitetyt balladit äänitettiin vaiheittain vuosina 2017–19, ensin Marko Myöhäsen ja myöhemmin Matti Laitisen, yhtyeen kitaristin toimesta. Laitinen myös miksasi levyn omassa PopKammari-studiossaan.

Vuonna 2005 perustettu Freija on vakiinnuttanut asemansa yhtenä Suomen arvostetuimmista kansanmusiikkiyhtyeistä. Se on julkaissut useita äänitteitä, joista vuoden 2011 SydänJuurilla sai Etno-Emma -palkinnon. Se valittiin myös vuoden parhaaksi kansanmusiikkiäänitteeksi, kuten myös Liki -albumi vuonna 2015. Freija tunnetaan myös perinteeseen nojaavasta musiikistaan lapsille (mm. Kiekkumaralla 2007). Uudella Kaivo-albumilla kuullaan sähköisempää, rumpalilla vahvistettua Freijaa.

Maija Karhinen-Ilo – laulu, harmonikka, kitara, piano, nokkahuilu
Arto Anttila – basso, laulu
Matti Laitinen – kitarat, mandoliinit, laulu
Lassi Logrén – viulu, nyckelharpa, laulu
Jakke Saarinen – rummut

Julkaisija: Freija Musiikki Oy
Sibelius-Akatemian kansanmusiikkiäänitteitä 174

Kaivo Spotifyssa

Kaivo livenä seuraavan kerran Folklandia-risteilyllä 10.-11.1.2020!

Lisätietoa:
freija.fi
Facebook

Tiedustelut, levyn tilaukset, keikkamyynti:
Maija Karhinen-Ilo
freija@freija.fi
050 5919 421

 

Share Button

Sorry, the comment form is closed at this time.