Lasten Musiikki

 

Ensimmäinen Freijan yhdessä tekemä levy oli lapsille suunnattu JouluVerso –cd vuonna 2005. Yhtye valmisteli juuri ensimmäistä äänitettään Lempilauluja, kun Kulttuurikeskus Verso ry. pyysi mukaan jouluäänitteen tekoon. Seuraava lastenmusiikkihanke oli Tammen vuonna 2007 julkaisema Kiekkumaralla – kansanlauluja lapsille –cd ja kirja. Lasten parhaat kirjat –kirjakerhon kuukauden kirjana myös äänite levisi tuhansiin koteihin. Palaute on ollut kiittävää ja äänitteestä on tullut myös vanhempien ja isovanhempien suosikki. Akustiselle, pienimuotoiselle ja sukupolvia yhdistävälle musiikille on selvästi ollut tilausta. Alkuperäinen levyn ja kirjan yhdistelmä myytiin kokonaan loppuun. Freija sai oikeudet julkaista äänitteen itse uudestaan ja kesästä 2016 lähtien niitä on ollut taas yhtyeeltä saatavissa.

Freija oli mukana myös Verso ry:n seuraavassa levyhankkeessa, ja Piilometsän säveliä julkaistiin vuonna 2010. Metsä-aiheinen teemalevy on löytänyt paikkansa varsinkin muskareissa ja kouluissa. Levyllä on sekä kansanlauluja että uudempaa sävellettyä musiikkia.

Freijan uusikot ovat toimineet myös tahoillaan paljon lastenkulttuurin parissa. Matti tunnetaan mm. Tuttiorkesterin riveistä ja Pikku Kakkosen Laulukoulusta. Lassia ja Maijaa tapaa Nukketeatteri Sampon näytelmissä. Lassi oli mukana myös Pikku Kakkosen Satuja soitosta -ohjelmasarjassa vuonna 2012, ja talvikauden 2013-2014 aikana Arton ja Maijan voi bongata niin ikään Pikku Kakkosen Musarullaa -konserttitaltioinneista. Freija on vieraillut myös kokonaisuudessaan Pikku Kakkosen Lasten musiikkiestradi -sarjassa syksyllä 2013.

Freija on esiintynyt paljon kouluissa Konserttikeskuksen järjestämien kiertueiden myötä. Tuhannet lapset ja nuoret ovat kuulleet heitä päiväkodeissaan ja kouluissa, Helsingistä Utsjoelle saakka. Yhtye on Konserttikeskuksen listoilla vielä keväällä 2014, jonka jälkeen jää tauolle. Ehkäpä jo vuoden päästä Freija on uuden ohjelman myötä jälleen kuvioissa mukana.

Freijaa voi tiedustella esiintymään erilaisiin lasten, ja koko perheen tilaisuuksiin:

freija(at)freija.fi